Matti Tuomola Oy (ky) on perustettu vuonna 1988. Yrityksen aloittivat Matti ja Aino Tuomola. Samoihin aikoihin rekisteröitiin myös Nauris-Matti tuotemerkki.

Perheyrityksen toimintaperinne jatkuu vahvana. Vuonna 2007 tehdyn sukupolvenvaihdoksen jälkeen nykyiset omistajat ovat Jenni ja Reijo Tuomola. Aikaisemmat yrittäjäsukupolvet ovat edelleen mukana toiminnassa ja nyt myös Jennin ja Reijon neljä aikuista lasta työllistyvät Matti Tuomola Oy:ssä. 

Auditoitu laatutarha

Matti Tuomola Oy on perustettu kauppakunnostamaan tilalla itse viljeltyjä tuotteita.

Tilalla on viljelyksessä vuosittain vähän yli 100hehtaaria peltoa.

Henkilökuntaa on noin 15 henkilöä, mutta tilan sadonkorjuuaikaan ja muina sesonkeina määrä lähes tuplaantuu.

Yrityksen kalustoon kuuluu kylmiöitä, nosto- ja pakkauskoneita, traktoreita sekä raskasta kuljetuskalustoa tuotteiden toimittamista varten. Pakkaamossa on käytössä kolme pakkauskonetta.

Matti Tuomola Oy ja maatila on molemmat laatutarha auditoitu 2018. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotannon turvallisuus, tuotannon mahdollisimman vähäinen ympäristökuormitus ja työntekijöiden hyvät työolot vastaavat Eviran hyväksymiä laatukriteerejä.

Yritys kuuluu Kotimaiset Kasvikset ry:n ja meillä on oikeus käyttää pakkauksissamme Puhtaasti kotimainen ja Sydänmerkkiä.


Pakkaamohallin rakennushanke

Matti Tuomola Oy rakentaa uuden pakkaamohallin vihannesten kauppakunnostamista varten. Pakkaamohallin rakentamiseen on myönnetty investointitukea Euroopan Maaseuturahastosta 2023–2027. EU:n osuus investointituesta on 172 000 €. Uusi pakkaamohalli tuo mahdollisuuden kehittää yritystoimintaa edelleen. Investointi lisää maaseudun elinvoimaisuutta sekä edistää paikallisten elinkeinojen ja työllisyyden vahvistumista.

Vihannesten pesuhallin rakennushanke 2022

Vuonna 2022 rakennamme uuden vihannesten pesuhallin. Investoinnin myötä tuotantokapasiteettimme lisääntyy, ja meillä on valmius kauppakunnostaa vihanneksia aiempaa suurempia määriä. Uusi halli vahvistaa yrityksemme toimintaedellytyksiä ja turvaa toiminnan jatkuvuuden. Hämeen Ely-keskus on myöntänyt vihannesten pesuhallin rakentamiseen investointitukea Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020. EU:n rahoitusosuus on 59 851,34 euroa.

Juuresten lajittelukoneinvestointi -hanke 2017

Matti Tuomola Oy:n tavoitteena on vastata jatkossa entistä paremmin sesonkiluonteisen tilauskannan hallintaan sekä minimoida hävikkiä. Pyrimme myös lisäämään prosessien tehokkuutta ja toimintavarmuutta. Siksi aloitimme hankkeen juuresten lajittelukoneinvestoinnille. Investoinnille on myönnetty Hämeen Ely-Keskuksesta tukea ja suunniteltuihin kustannuksiin on varattuna EU- osuutta 13 560,44€.

eu

Asiakkaat

Matti Tuomola Oy:n asiakkaita ovat tukut, kaupat, torikauppiaat Helsingin seudulla ja samassa pihapiirissä sijaitseva Vörlön Vihannes.

Kaikki tuotteet kuljetetaan asiakkaille itse, omilla asianmukaisilla kuorma-autoilla.

Suurin asiakas on SOK jolle tuotteita pakataan tällä hetkellä Kotimaista-pussiin.

Pakkaamme tuotteita myös Keskolle, Pirkka ja K-menu -pusseihin.

Auditoitu laatutarha

Auditoitu laatutarha

Perheyritys jossa tuotteiden puhtaus ja laatu, tuotannon turvallisuus, mahdollisimman vähäinen ympäristökuormitus sekä työntekijöiden hyvät olot ovat etusijalla.

Kotimaisia kasviksia

Kotimaisia kasviksia

Päätuotteita ovat itse pakatut tilalla viljellyt vihannekset. Asiakkaita ovat kaupat, tukut ja torikauppiaat. Tuotteet kuljetetaan asiakkaille omilla asianmukaisilla kuorma-autoilla.

Perheyritys

Perheyritys

Maukkaita ja terveellisiä tuotteita suomalaisesta maasta jo vuodesta 1950. Yrittäjyyttä Tuomolan suvussa jo neljännessä polvessa. Laadukkaasti ja maukkaasti.